Acord de colaborare educațională, științifică și culturală, semnat de Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad și Institutul de Tehnologie din Changzhou, China

Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad a prezentat, vineri, 02.11.2018, în cadrul unei conferințe de presă, care s-a desfășurat în Sala Senatului a UVVG, acordul de colaborare pe care l-a semnat cu Institutul de Tehnologie din Changzhou, China, oraș cu care municipalitatea are un parteneriat de înfrățire. Acordul conține schimburi ERASMUS, organizare de conferințe, precum și schimburi pe partea de cercetare, culturală și de tradiții. (more…)

Read More

STUDENTI UVVG SI ELEVI INSTRUITI DFE LECTORII CLASEI CONFUCIUS UVVG PREMIATI DE AMBASADORUL Republici CHINA LA BUCURESTI

Parteneriat educațional de premiul I, între instituții arădene

MARA MIHAELA MEREANU este elevă în clasa a VI-a, la Colegiul National “Moise Nicoară”, din Arad. Deși studiază chineza de puțin timp, Mara Mereanu a uimit juriul, participanții și colegii prin ușurința de exprimare și  înțelegerea aprofundată a textului scris și vorbit în limba chineză, prin maturitatea și promptitudinea răspunsurilor. Mara învață chineza cu profesorii Wang YiHua și Vitia Mereanu, beneficiind de sprijinul lectorului univ. Zhu Xiaobin și asist. univ. Wang Jin, din cadrulUniversității de Vest “Vasile Goldiș”, departamenul Limbi Moderne, secția chineză-engleză. La competiția națională, desfășurată, zilele trecute, la Cluj-Napoca, Mara și colegii săi pasionați de limba chineză, au fost însoțiți de un grup de tineri, lectori chinezi și părinți, care au ținut să îi sprijine pe candidații arădeni la concursul național “Podul Chinezesc” (The Chinese Bridge Contest), care are loc sub auspiciile Universității ”Babes-Bolyai” și Institutului Confucius. Reprezentanta Aradului, câștigătoare a concursului național, urmează să reprezinte România la următoarea etapă, de nivel mondial, care va avea loc în China, în vara acestui an, etapă la care vor participa tineri din 60 de țări.

Prestigiosul concurs “Podul Chinezesc” se desfășoara în fiecare an în întreaga lume și certifică competența lingvistică în limba chineză, pentru elevii de școală generală și liceu. Anul acesta, la cea de a X-a ediție, a fazei naționale a Podului Chinezesc, au participat 17 concurenți, cu vârste cuprinse între 12-18 ani.

La Arad, interesul pentru studiul limbii, culturii și civilizației chineze este tot mai mare

” Nu putem decât să încurajăm și alți tineri, elevi sau studenți,  dar și adulți din Arad, interesați de studiul limbii și literaturii chineze, să participe la cursurile gratuite de limba chineză. Studenții și adulții arădeni învață în cadrul profilului chineză-engleză din Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” din Arad. Elevii beneficiază de cursuri gratuite ale lectorilor universitatii noastre, care au loc la Colegiul Național “Moise Nicoară, oferite în baza parteneriatului cu Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” – precizează prof. univ. dr.Vanda Stan, directorul Departamentului de Limbi Moderne, din cadrul Universității ,,Vasile Goldiș” din Arad.

Read More