LAVU (BERBECEANU) Gabriela Nicoleta

Inspector scolar

nophotoÎmi place ce fac! Aşa m-am decis să urmez masterul în management educaţional la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad – filiala Hunedoara. Au fost doi ani frumoşi şi utili pentru cariera mea profesională care, între timp, a mai urcat o treaptă: am acceptat numirea în funcţia de inspector şcolar de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Hunedoara.

Am învăţat multe lucruri, dar mai ales faptul că managementul este un cerc care trece prin anumite etape esenţiale care nu pot fi omise. Am învăţat că orice organizaţie trebuie să-şi propună obiective care pot fi atinse, că după implementare urmează neapărat monitorizarea şi evaluarea, iar în cel de-al doilea ciclu trebuie să ţii cont de planul de îmbunătăţiri pe care l-ai dedus prin feed-back. Am învăţat că trăim într-o lume a informaţiilor, iar în procesul de management trebuie să ţinem cont de sursele de informare deschise pe care le colectăm, le analizăm şi le procesăm prin intermediul procesului de „intelligence educational”. Am învăţat că devenim mai buni dacă avem sprijinul echipei, iar descentralizarea înseamnă să nu uităm de procesul de „intelligence competitive” şi să mai aruncăm, uneori, o privire şi la vecini. Am învăţat că a fi performant nu înseamnă să ne stabilim ţinte înalte, ci ţinte pe care le putem atinge cu resursele existente. Am învăţat că este timpul să implementăm managementul viitorului şi să ţinem cont de spusele lui Henry Mintzberg: „nu planificaţi peste măsură!”

Aceasta este lumea mea, activitatea mea şi consider că orice factor de decizie trebuie să aducă un plus de valoare organizaţiei sale. Se spune că leader-ul se naşte cu această calitate, iar managerul o dobândeşte pe parcurs. Eu nu ştiu dacă este adevărat sau nu, dar pot să spun sigur că îmi place ceea ce fac, iar performanţele mele se datorează tuturor profesorilor mei cărora, astăzi, le mulţumesc din tot sufletul!