Guvernanţa în Uniunea Europeană- simpozion la UVVG

Studenţii Universităţii Vasile Goldiş au avut parte ieri  de o întâlnire mai puţină comună! Preţ de câteva ore aceştia au dezbătut aspecte legate de politică naţională, europeană dar şi regionalizare cu Adrian Ivan, profesor la Universitatea din Cluj. Acţiunea face parte din seria manifestărilor organizate de Universitatea Vasile  Goldiş  din Arad cu ocazia Zilelor Facultăţii de Ştiinţe Umaniste, Politice  şi Administrative. Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG  a precizat că ,, Universitatea continuă şi în acest an iniţiativa doamnei rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, sărbătorirea zilei fiecărei Facultăţi. Am început cu Facultatea de Ştiinţe Umaniste,

Politice şi Administrative, care are invitaţi deosebiţi din partea Universităţii „Babeş Bolyai” din Cluj Napoca, cunoscută în ţara noastră pentru rezultatele deosebite obţinute în lupta pentru Top 500 pentru cele mai bune Universităţi internaţionale. Ne bucură prezenţa unui colectiv de la Facultatea de Facultăţii de Istorie şi Filozofie, a Departamentului de Relații Internaționale, din cadrul Universității Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, condus de dl. prof. univ. dr. Adrian Ivan’’. Conferinţa a fost special creată pentru a-i pune pe studenţi faţă în faţă cu Adrian Ivan, având posibilitatea de a-şi aprofunda cunoştinţele legate de politică naţională, europeană dar şi regionalizare. La conferinţă au  participat studenţii şi masteranzii Facultăţii de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative din cadrul Universităţii Vasile Goldiş din Arad.

Conform prof. univ.dr. Marius Grec, decan al Facultăţii de Ştiinţe Umaniste, Politice  şi Administrative ,,  aceste conferinţe se adresează nu doar studenţilor şi masteranzilor universităţii noastre ci tuturor celor interesaţi de fenomenul politicii contemporane şi ale lumii politice naţionale – cum este în acest moment, procesul regionalizării’’.  Profesorul Adrian Ivan este profesor universitar în cadrul Facultăţii de Istorie şi Filizofie la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj şi preşedinte al Comisiei de Ştiinţe Politice din cadrul Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior din România.,, această întâlnire cu studenţii a fost una liberă, practic un dialog, am încercat să-i antrenez pe aceşti tineri în discuţii de care sunt interesaţi, în special că ei au o bază în ştiinţele politice şi relaţiile internaţionale’’ a punctat prof. univ. dr. Adrian Ivan, din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj.  Cercetările sale s-au desfăşurat extensiv în câmpul construcţiei europene, fiind autor unic a peste cinci lucrări de referinţă pentru această disciplină şi coordonator a încă şapte.

Sursa: www.aradcity.ro