Traficul de persoane dezbătut de UVVG

Conf. univ. dr. Marius Grec, decanul Facultăţii de Ştiinţe Umaniste, Politice  şi Administrative din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a participat, zilele trecute, la dezbaterea cu tema „Traficul de fiinţe umane – noua formă a sclavagismului”, organizată de Fundaţia ProPrietenia, organizaţia americană MATTOO şi Consiliul Judeţean Arad.

Dezbaterea a urmărit să identifice forme de colaborare între autorităţile publice şi societatea civilă astfel încât victimele traficului de fiinţe umane să beneficieze de un sistem de sprijin eficient.

Conf. univ. dr. Marius Grec, decanul Facultăţii de Ştiinţe Umaniste, Politice  şi Administrative din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, ne-a declarat că „dezbaterea a avut drept scop abordarea unei probleme destul de importante pentru Europa actuală şi anume traficul de persoane. Universitatea noastră nu este pentru prima dată implicată în asemenea proiecte care vizează cetăţenii Europei. La sfârşitul anului trecut, tot prin Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” a făcut parte dintr-un proiect mai larg, realizat între autorităţile italiene şi cele române, ONG-uri din Italia, România şi Ungaria,  tot pe baza unei probleme ce are legătură cu traficul de persoane, mai exact s-a discutat despre situaţia imigranţilor români din Italia în special, dar şi din întreaga Europă. În cadrul întâlnirii organizată de Fundaţia ProPrietenia, organizaţia americană MATTOO şi CJA am prezentat cercetarea făcută de colegii de la facultate şi de la Universitatea noastră”.

Biroul de presă al UVVG

Daniel Albu