Europa Jurnalistilor din Amfiteatre

ARAD. Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a găzduit, în 27 martie, lansarea unei noi ediţii a programului Comunităţii Europene „Europa Jurnaliştilor din Amfiteatre”.

La eveniment au participat prof. univ. dr. Anca Hermenean, prorector al UVVG, conf. univ. dr. Marius Grec, decan al Facultăţii de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative din cadrul UVVG, prof. univ. dr. Vasile Vese, de la Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj Napoca, studenţi, masteranzi şi doctoranzi de la specializările: Comunicare şi Relaţii Publice, Jurnalism, dar şi Relaţiile Internaţionale şi Studiile Europene, Istorie şi Limbile Moderne Aplicate, cadre didactice, iar în calitate de invitaţi ai organizatorilor ziariştii: Andrei Ando şi Vasile Blidar, directori ai televiziunii WESTTV, care le-au împărtăşit celor prezenţi din experienţa lor jurnalistică.

Carmen Praja, de la Departamentul de presă al Comisiei Europene de la Bucureşti, ne-a declarat: „Comisia Europeană a venit la Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” cu ocazia demarării proiectului „Europa Jurnaliştilor din Amfiteatre”. Este un proiect care se adresează studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor de la Facultăţile de Jurnalism. Încercăm să îi provocăm pe studenţi să scrie, articole şi reportaje pe teme europene, deoarece tematica europeană este încă foarte puţin abordată de către jurnalişti, ceea ce pentru noi înseamnă un cetăţean prea puţin informat, sau dezinformat, mai ales că anul acesta este „Anul European al Cetăţenilor”. Îi invităm pe studenţi, masteranzi şi doctoranzi să participe la concursul nostru, unde printre premiile acordate se află şi o vizită la instituţiile europene de la Bruxelles, unde vor putea să întâlnească diferite personalităţi ai Uniunii Europene”.

Conf. univ. dr. Marius Grec, decanul Facultăţii de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative, din cadrul UVVG, a subliniat că evenimentul a fost organizat de Comisia Europeană din România pentru studenţii de la Facultăţile din domeniile: ştiinţele comunicării şi jurnalism, dar şi pentru studenţi care studiază discipline conexe, cum ar fi relaţiile internaţionale, studiile europene, dreptul, sau limbile moderne. „Proiectul este mult mai amplu, având în vedere faptul că este vorba de o implicare a mai multor studenţi, masteranzi şi doctoranzi, care sunt invitaţi să realizeze materiale de presă din diferite domenii. Aşa după cum se cunoaşte, la Facultatea noastră funcţionează specializările: Comunicare şi Relaţii Publice, Jurnalism, dar şi Relaţiile Internaţionale şi Studiile Europene, Istorie şi Limbile Moderne Aplicate. Astfel, toţi studenţii de la aceste specializări pot beneficia de pe urma acestui proiect. Este vorba despre realizarea unor materiale de presă, fie individual, fie în grup, care vor fi mai apoi premiate. Premiul cel mai important este o vizită la Bruxelles, unde vor avea loc întâlniri cu oameni politici, care decid destinele de astăzi ale UE. Ne bucurăm că acest proiect se lansează anul acesta la noi, la Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”. Colaborarea noastră cu organizatorii durează de câţiva ani şi sperăm ca studenţii noştri să beneficieze de pe urma acestui proiect. Premiile acordate de organizatori, sunt interesante şi atractive, inclusiv vizitarea instituţiilor europene”.

Sursa: www.aradon.ro