Elevii arădeni au vizitat Facultatea de Științe Umaniste, Politice și Administrative a UVVG cu ocazia „Zilei Facultății”

Elevii liceelor arădene, studenți, masteranzi, membri ai Asociației Absolvenților UVVG – ALUMNI au vizitat, în data de 25.10.2012,   Facultatea de Științe Umaniste, Politice și Administrative (SUPA) din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” cu ocazia „Zilei Facultății”.

Manifestările s-au bucurat de prezența prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a primarului Gheorghe Falcă, cadru didactic al SUPA, care a și participat la emisiunea „Reporter pentru 5 minute”, realizată de elevi în studioul „Goldiș TV”.

Primarul Gheorghe Falcă a transmis un „La Mulţi Ani!” din partea autorităților locale și a apreciat tema discutată în cadrul conferinţei „Comunicare şi non-comunicare în epoca contemporană”, moderată de d-na jurnalist Lia Lucia Epure, cadru didactic al SUPA.

Primarul Gheorghe Falcă a precizat că dezbaterea este  importantă pentru comunitatea arădeană şi pentru ceea ce înseamnă comunicare. „Facultăţile umaniste sunt aplecate faţă de stil și evoluţia omului, în comparaţie cu cele tehnice, care sunt aplecate pe ceea ce înseamnă evoluţia societăţii din punctul de vedere al dezvoltării globale. Cred că este o îmbinare a ceea ce înseamnă educaţie şi autoeducaţie pentru cetăţeni. Sunt bucuros că avem, în acest moment, un mediu universitar prielnic în municipiul nostru”.

Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rector al Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a declarat că, începând din acest an, fiecare facultate din cadrul UVVG va sărbătorii „Ziua Facultății”. „Este iniţiativa conducerii UVVG de a sărbătorii Zilele Facultăţilor, începând cu Facultatea de Ştiinţe Umaniste Politice și Administrative. Este o zi deosebită, una din multele care vor urma şi ne bucurăm foarte mult de afluenţa elevilor care au venit să sărbătorească alături de noi şi de faptul că autorităţile locale au apreciat iniţiativa noastră”.

Conf. univ. dr. Marius Grec, decan al SUPA din cadrul UVVG, a subliniat că „Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative sărbătorește împreună cu elevii, studenţii, dascălii și absolvenţii „Ziua Facultății”, au avut posibilităţi diverse de a intra în contact cu profesorii facultăţii. Elevii au putut să devină reporteri pentru o zi şi să transmită mesaje prietenilor şi părinţilor prin intermediul postului de televiziune Goldiş TV, care a emis în direct pe internet”.

În paralel, în cadrul Centrului de Studii Germanice şi în Aula Vasile Goldiş, s-a derulat Conferinţa Internaţională de Limbi Moderne şi Limbă şi Literatură Română, sub genericul „Comunicare și interdisciplinalitate în educație”, unde au participat peste 60 de cadre didactice din țară și străinătate.