Activitati antreprenoriale la Centrul de Studii Germanice “Friedrich Schiller”

La initiativa dnei conf. univ. dr Rodica Teodora BIRIS – Director Departament Limbi Moderne din cadrul Universitatii de Vest “Vasile Goldis”, la Centrul de Studii   Germanice “Friedrich Schiller” din cadrul Facultatii de Stiinte Umaniste, Sociale si Politice, a avut loc, zilele trecute, o întâlnire între studentii si absolventii Universitatii de Vest „Vasile Goldis”, care vorbesc limba germana si staff-ul companiei  austriece LKW Walter din Viena, Austria reprezentata de dl. Daniel Piersic, director de vânzari si Hannes Spoerk, manager de proiecte IT.

Dânsii au prezentat compania LKW Walter cu specificul activitatii ei, dupa care le-au prezentat studentilor U.V.V.G. oferte de munca, la care au acces dupa absolvirea cursurilor universitare si posibilitati de a efectua stagiul de practica în Austria, în timpul anilor de studentie. O conditie necesara impusa studentilor dornici de a se specializa si de a lucra în Austria este cunoasterea limbii germane la un nivel avansat, iar stapanirea limbii engleze sau a altei limbi internationale reprezinta un mare avantaj.

De remarcat este faptul ca aceasta companie se situeaza în top 80 al firmelor din Austria,  cu o cifra de afaceri de 1,4 miliarde Euro în anul 2011.

Astfel de initiative, care definesc într-un fel si dimensiunea antreprenoriala a universitatii, sunt binevenite, sprijinind insertia profesionala a viitorilor absolventi vorbitori de limba germana.

Conf. univ. dr. Rodica Teodora BIRIS
Director Departament Limbi Moderne