Locuri de munca in Austria

Oferte de lucru în Austria pentru studenţii şi absolvenţii Universităţii „V. Goldiş”.
O delegaţie a companiei LKW Walter din Viena, a fost prezentă, zilele trecute, la Centrul de Studii Germanice „Friedrich Schiller” din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Umaniste Politice şi Administrative a UVVG, la o întâlnire cu studenţii. Delegaţia austriacă a fost condusă de dl. Daniel Piersic şi Karl Heinz Hochreiter, director LKW Walter, care le-a prezentat studenţilor UVVG oferte de muncă după absolvirea cursurilor universitare şi posibilităţi de a efectua stagiul de practică în Austria în timpul anilor de studenţie.

O condiţie necesară impusă studenţilor dornici de a se specializa şi de a lucra în Austria este cunoaşterea limbii germane la un nivel avansat, dar stăpânirea limbii engleze, sau a altei limbi internaţionale reprezintă un mare avantaj.

Conf. univ. dr. Rodica Teodora Biriş, director Centru German „Fr. Schiller”, ne-a declarat că, în urma vizitei reprezentanţilor companiei LKW Walter din Viena s-a stabilit organizarea de către Centrul German a unui concurs pentru studenţii Universităţii de Vest „V. Goldiş”, în care aceştia vor prezenta în faţa juriului compania LKW Walter, iar premiile vor fi acordate de către reprezentanţii acestei companii, o vizită de 2-3 zile la sediul companiei din Viena de către un grup de studenţi, compania asigurând cazare şi masă. De asemenea au fost selectate două studente din anul I LMA Engleză-Germană – Alexandra Creţu şi Adela Airoaie -, pentru a participa la un curs online de introducere în termeni economici în limba germană.
„Oaspeţii au fost impresionaţi de nivelul de pregătire al studenţilor UVVG” ( Rodica Teodora Biriş)

Sursa: www.aradon.ro